‘Kippenvel!’ ‘Wat een fantastische muziek.’ ‘Een top-orkest.’

Het zijn maar een paar van de reacties na afloop van het Pop-Rock-Koffieconcert dat Erato verzorgde in ’t Kerkhuys, een uitverkocht Kerkhuys.

Erato blijft voortdurend op zoek naar vernieuwing en vond die dit maal in het concept van het concert. Via de luidsprekers werd het publiek meegenomen in de radiostudio van DJ Gido, die informatie gaf over de artiesten die gespeeld werden om vervolgens live het woord / de muziek aan Erato te geven. Een concept dat smaakt naar meer.

Erato had nummers op de lessenaar staan van (achtereenvolgens) The Eagles, Brian May (een prachtige bugelsolo van Paula Dekker), Anouk, Sting, the Shadows, Queen, Amy Winehouse, ELO, Grease en Coldplay. Onder leiding van Thomas Geerts werd het concert op deze manier een trip down memory lane.

Het orkest had er zin in en dat lieten ze horen ook. Het publiek waardeerde het concert dan ook met een staande ovatie, waarbij tot de slotakkoorden ‘We will rock you’ en ‘We are the champions’ uitbundig werden meegestampt en meegezongen.