Thomas Geerts studeerde trompet klassiek in Amsterdam en Rotterdam en HaFa directie in Amsterdam. Thomas is sinds 3 september 2012 dirigent van Erato Spanbroek.

Daarnaast is hij dirgent van de Waterlandse Harmonie, Niedorps Fanfare, het Leerlingen- en het Opleidingsorkest van het Tata Steel Orkest, Het Omring Projectorkest en valt regelmatig in bij andere orkesten en ensembles. 

Ook als arrangeur en componist is hij zeer actief. Hij heeft meerdere muziektheater voorstellingen gecreëerd die zowel in binnen- als in in buitenland zijn gespeeld. Thomas heeft voor een operaproductie samen met de Franse regisseur Arnaud Devolontat een moderne versie van de opera Barbier van Sevilla van Rossini gemaakt voor Opera Mosset (Frankrijk). Voor de Marinierskapel met solist Eric Vloeimans arrangeerde Thomas twee stukken en deze staan nu op de cd “Around the World”. Ook heeft Thomas muziek voor documentaires gemaakt, namelijk “Water Woestenij” en “De Nacht van 14 januari” voor regisseur Miranda van der Spek.
In 2024 heeft Thomas de muziek geschreven voor het nieuwe lied van Cultuurhuis Wherelant, een nieuwe compositie geschreven voor het nieuwe album van het TenToon Ensemble dat in september uitkomt en voor Plekzat 2024 van Erato heeft Thomas 12 van de 14 liedjes onder handen genomen.