Het grote succes van PlekZat! in de Kermistent Opmeer smaakte naar meer. De vele positieve reacties, het besef dat we een uniek repertoire hebben, de inbreng van oud-leden en muziekvrienden die aangaven nog wel een keer mee te willen spelen, maakten dat het bestuur in gesprek ging met de organisatie van Zomerpop. Dat zorgde voor een optreden van Erato & Friends in de Festivaltent van Zomerpop op vrijdag 6 september.

Voor Zomerpop is daarmee een oude traditie terug van weggeweest: “Opmeerse Echte!’ Lokale helden, zangers & feestgangers betreden het grote Zomerpop podium om de eerste muzikale klanken van dit jaar te verspreiden. Het wordt weer zingen, dansen en je verbazen over de buurvrouw waarvan je niet wist dat die zo’n gouden keeltje had.”

Voor Erato betekent dit weer de organisatie van een groot orkest met Erato weer als basis. Dankzij de samenwerking met Crescendo – De Weere, Niedorps fanfare en Ons Genoegen – Wognum, maar ook weer door een groot aantal oud-leden en muziekvrienden brengen we voor Zomerpop een orkest van ruim 60 mensen op de been.

Op de website van Zomerpop schrijft de organisatie: “Het grote orkest zal een warm muzikaal bad creëren voor de zangers.  Prachtig geluid en spetterend licht zullen zorgen voor een eerste muzikaal hoogtepunt tijdens dit weekend. Zorg dat je het grootste orkest in Opmeer ooit niet mist!”

We hebben er nu al zin in.