JANUARI

Maandag 8 januari startten de repetities. De werkgroep PlekZat had eerst een overleg met de zangsolisten die meedoen aan PlekZat. Daardoor was er geen repetitie voor het Leerensemble. Om 21.00 uur verzorgde het bestuur de catering bij het Happy Hour en werd er getoost op het nieuwe jaar.

Vanaf maandag 15 januari werd er gerepeteerd voor PlekZat! in de Bonifatiusschool. Het orkest groeide de weken daarn uiteindelijk uit tot 50 muzikanten. Dat werd te groot voor de locatie bij HOSV.

FEBRUARI

Zaterdag 10 februari was er geen deelname aan de Carnavalsoptocht door ’t Darsgat. We konden door ziekte, vakantie en werk te weinig muzikanten op de been brengen om een goed optreden te verzorgen.

MAART

Het project PlekZat! krijgt vorm. Thomas arrangeert 15 nummers op maat voor de solisten en voor het orkest. De werkgroep (Henk, Saskia, Ton) coördineert de werkzaamheden achter de schermen. Muzikanten worden benaderd, fondsen aangeschreven, sponsors gezocht, overlegd over de voortgang. De betrokkenheid van de leden is als vanouds groot. Zo zijn er groepjes die wekelijks samen thuis bij leden repeteren.

APRIL

Maandag 1 april, Tweede Paasdag, werd er niet gerepeteerd. In plaats daarvan werd er vrijdag 5 april gerepeteerd.

Zondag 14 april organiseerde Thomas groepsrepetities.

Maandag 15 april kwam Outlined Vocals mee repeteren met het orkest. Mooi om het enthousiasme van de meiden te zien, mooi om te horen hoe de arrangementen van Thomas werken.

Vrijdag 19 april werd er gerepeteerd door de orkestleden die Koningsdag aanwezig zijn voor het repertoire van Koningsdag.

Maandag 22 april repeteerden we de PlekZat!-nummers met Marianne Koelemeijer. Twee totaal verschillende nummers, maar wel beide heel mooi passend bij de persoon Marianne.

Zaterdag 27 april verzorgde een goed-bezet orkest de opening van Koningsdag op het terrein van VVS’46. Dankzij snel handelen stonden de saxofoons droog in een partytent vanwege de dreigende regen. Een mooie opening van de spelletjes op het terrein, waar vele publiek op afkwam. Een mooie presentatie van Erato dus voor dit publiek.
Bij het vlaghijsen werd het Wilhelmus gespeeld en warempel: het verliep dit keer vlekkeloos.

Maandag 29 april was er geen repetitie voor het Leerorkest. De tijd van het Leerorkest werd benut voor een repetitie van het repertoire voor de muzikale ontvangst van de Tours op De Weijver 4 mei.

MEI

Zaterdag 4 mei speelden we vanaf 15.30 uur op De Weijver waar de ontvangst van de verschillende Tours gehouden zou worden. Zo onthaalden we om 16.00 uur de Tour de Classique (5 dagen fietsen door Nederland voor ouderen), om 16.30 uur de Tour de Heroes (8 dagen fietsen vanuit Normandië door jeugd met een beperking en om 17.00 uur de Tour de Fris (8 dagen fietsen vanuit Duitsland door jeugd van 13-16 jaar).

Zaterdag 4 mei verzorgden we ook de muzikale omlijsting van de Dodenherdenking bij het monument in Spanbroek en bij de oorlogsgraven op de begraafplaats. Een goede bezetting speelde koralen, het Wilhelmus onder leiding van Sophie. Menno sloot af met een prachtige taptoe. Altijd mooi om te doen. Vanwege het dreigende regenweer (het regende heel even) leek de belangstelling vanuit het publiek iets minder dan voorgaande jaren.

Maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, was de generale repetitie voor en de doorloop van het programma van PlekZat! Het orkest en combo waren praktisch compleet, de solisten waren aanwezig. Het werd een mooi avond. Nog een paar puntjes op de i, maar dat moet op het podium in de tent met de geluidsmannen worden geregeld.

Zondag 26 mei was dan de dag van PlekZat! Om 6.30 uur startte een opbouwploeg o.l.v. Henk met het bouwen van het podium, om 9.00 uur werd de tent PlekZat!-proof ingericht en begonnen de geluidsmensen met opbouwen van licht en geluid en vanaf 10.30 uur was de soundcheck. Na de broodjes in de kantine stond het orkest om 14.25 uur klaar achter in de tent om naar binnen te gaan. Het eerste kippenvelmoment, er zouden er nog vele volgen. Een goed-gevulde tent, een orkest dat er duidelijk zin in had, artiesten die zichzelf overtroffen en publiek dat genoot en intens meeleefde met wat er op het podium gebeurde. Een prachtig 65-jarig verjaardagsfeestje. Erato is nog steeds springlevend.

Maandag 27 mei werd er niet gerepeteerd i.v.m. de kermis.

JUNI

Maandag 3 juni was er een korte repetitie met terugblik op PlekZat!, waarna de uitgestelde Ledenvergadering plaatsvond. Bij het bestuur waren Paula Dekker en Petra Zon aftredend, beiden niet herkiesbaar. Het bestuur vroeg geen uitbreiding, wil meer met commissies met leden gaan werken. Sita Koelemeijer was 30 jaar lid. Verder werden de jaarstukken behandeld en goedgekeurd. Ook ideeën t.a.v. ledenwerving werden besproken. Tijd voor een commissie dus.

Vanaf maandag 10 juni repeteren we weer in de Bonifatiusschool in de voorbereidingen op het optreden in de grote tent van Zomerpop, 6 september. Met inbreng van PlekZat!ters, leden van Crescendo- De Weere, Niedorps fanfare en Ons Genoegen – Wognum en een combo ziet het er naar uit dat we daar spelen met een orkest van ongeveer 60 personen. We begeleiden in een speciaal festivalprograma weer een aantal lokale artiesten.

JULI

Zaterdag 13 juli deden leden van het Leerorkest mee aan ‘Kids in Concert’ dat Muziek Opmeer organiseerd in samenwerking met fanfare Crescendo – De Weere.