Dirigent
Thomas Geerts

“Thomas heeft zijn bachelor klassiek trompet bij Frits Damrow (ex-solotrompettist van het Concertgebouw Orkest) aan het Conservatorium van Amsterdam gestudeerd en zijn masters trompet klassiek aan het Codarts conservatorium in Rotterdam.

Zijn docenten daar waren Andre Heuvelman en Ad van Zon (beiden solo-trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest). Tijdens zijn trompetstudie in Amsterdam heeft Thomas ook bijvak jazz-trompet gevolgd bij Charly Green en heeft hij zijn Bachelor HaFa-directie bij Danny Oosterman gehaald. In Rotterdam heeft Thomas ook lessen van Eric Vloeimans mogen krijgen.


Thomas is als trompettist verbonden aan het Amsterdam Brass Quintet en Zorita. Verder speelt hij regelmatig in moderne muziek projecten en valt hij in bij diverse orkesten en ensembles zoals het Rotterdam Philharmonisch, het Nederlands Blazers Ensemble, het Helios Ensemble en het Promande Orkest en speelt hij regelmatig als solist in samenwerking met organisten door heel Nederland.

Thomas is ook te horen op de cd’s van een aantal singer-songwriters en hij is als dirigent verbonden aan de Waterlandse Harmonie, fanfare Zuiderwoude en het leerlingenorkest en het opleidingsorkest van Tatasteel.

Vanaf 3 september 2012 dirigeert hij Erato – Spanbroek.